آموزش محافظت از دستگاه های اندرویدی در مقابل ویروس ها
سه شنبه, ۶ تیر ۱۳۹۶، ۰۸:۱۵ ب.ظ
تعداد گوشی های اندرویدی زیادی تا به حال بر اثر ویروس ها آسیب دیده اند. به تازگی ویروسی به نام “Judy” به جان دستگاه های اندرویدی افتاده است که تا کنون توانسته بیش از 36 میلیون دستگاه اندرویدی را آلوده کند. ویروس Judy تا به حال در بیش از 50 برنامه موجود در پلی استور یافت شده است. این ویروس باعث میشود که دستگاه اندرویدی وارد یک سایت شود که در آن تبلیغات کلیکی وجود دارند.
هم اکنون گوگل این 50 برنامه آلوده به این ویروس را از پلی استور حذف کرده است. به هر حال، به علت باج افزار واناکرای که میلیون ها کامپیوتر را در جهان آلوده کرد و همچنین ویروس جودی که توانست میلیون ها دستگاه اندرویدی را آلوده کند، هم اکنون کاربران به امنیت توجه بیشتری میکنند. در این مقاله به آموزش کار هایی برای جلوگیری از آلوده شدن به ویروس میپردازیم.
1. نصب برنامه از منابع مورد اطمینان
یکی از دلایل اصلی آلوده شدن دستگاه های اندرویدی دانلود و نصب برنامه از منابع غیر رسمی و نامطمئن است. این کار را به هر دلیلکه انجام میدهید، اگر میخواهید دستگاه اندرویدی شما امن بماند بهتر است دیگر انجام ندهید. قرار دادن یک ویروس در فایل نصبی برنامه اندرویدی بسیار کار آسانی برای هکر ها است.
تنها از طریق پلی استور برنامه و بازی نصب کنید. اگر به دنبال برنامه ای هستید که در پلی استور موجود نیست و در سایتی موجود است، اول سعی کنید مشابه آن برنامه را در پلی استور بیابید و نصب کنید. در پلی استور بیش از 2.8 میلیارد برنامه تایید شده و بدون ویروس وجود دارند. بنابراین یافت هر نوع برنامه و بازی در پلی استور ممکن است.
اگر برنامه ای از سایتی به غیر از پلی استور دانلود میکنید مطمئن شوید که سایت مورد نظر مورد اطمینان باشد.
2. مدیریت تنظیمات
برای جلوگیری از نصب برنامه ها از منابع غیر مطمئن، باید تغییراتی در تنظیمات اعمال کنید. به تنظیمات گوشی بروید و وارد بخش Security شوید. گزینه “Unknown Sources” را خاموش کنید.
3. خواندن توضیحت برنامه و نظر های کاربران
در مراسم Google I/O سال 2017، گوگل نشان داد که سعی در امن نگه داشتن سیستم عامل اندروید دارد. گوگل روزانه میلیون ها برنامه موجود در پلی استور و همچنین نصب شده در دستگاه کاربران را برای یافت ویروس و برافزار اسکن میکند. بعضی از برنامه های میتوانند گوگل را دور بزنند. از بین این برنامه ها میتوان به برنامه های دارای ویروس “Judy” اشاره کرد.
بننابراین حتی زمانی که از پلی استور برنامه دانلود میکنید سعی کنید برنامه های گمنام و آن برنامه هایی که کاربران به آن ها امتیاز منفی داده اند را دانلود نکنید. همچنین توضیحات برنامه را نیز بخوانید.
4. مدیریت دسترسی های برنامه ها
از اندروید 6 به بعد، قابلیت مشاهده و مدیریت دسترسی برنامه ها در دستگاه های اندرویدی اضافه شد. این دسترسی ها میتوانند دسترسی به دوربین، سنسور ها، حافظه داخلی و خارجی و.. باشند. بعضی از برنامه ها برای درست کار کردن نیاز به بعضی از این دسترسی ها دارند. اما بعضی برنامه ها از این دسترسی ها برای مقاصد بد توسعه دهنده ها استفاده میکنند.
برای مثال، یک برنامه ویرایشگر متن مسلما نیازی به دسترسی به دوربین شما ندارد و اگر این دسترسی را بخواهد یعنی میخواهد در راه نادرست استفاده کند. زمانی که برای اولین بار یک برنامه را اجرا میکنید دسترسی ها از شما خواسته خواهد شد و میتوانید دسترسی بدهید و یا ندهید.
میتوانید با مراجعه به تنظیمات گوشی و رفتن به بخش Apps و سپس “App Permissions” دسترسی های برنامه های نصب شده را مدیریت کنید.
5. استفاده نکردن از برنامه های کرک شده
استفاده از برنامه های کرک شده غیرقانونی است. البته نمیخواهیم اینجا با شما در مورد قانونی بودن و یا نبودن صحبت کنیم، بلکه میخواهیم بگوییم که استفاده از برنامه های کرک شده تا حدودی خطرناک است. این برنامه ها از آنجایی که دستکاری شده اند ممکن است ویروس و بدافزار نیز در آنها گنجانده شده باشد. بنابراین زیاد به سمت این برنامه ها نروید.
6. وارد نکردن رمز عبور ها حین اتصال به وای فای های بیرون از خانه
با استفاده از وای فای اماکن عمومی میتوانید بدون نیاز به پرداخت پول برای اینترنت Data، به اینترنت دسترسی داشته باشید. اما باید این موضوع را در نظر بگیرید که تنها وای فای خانه شما است که کاملا امن است. زمانی که شما از وای فای اماکن عمومی استفاده میکنید، آنها میتوانند اطلااعات مربوط به مرور اینترنت توسط شما را مشاهده کنند.
بنابراین زمانی که به وای فای یک جا به غیر از خانه تان متصل هستید هیچ گاه رمز عور هایتان را وارد نکنید و اطلاعات مهمتان را در اینترنت رد و بدل نکنید. البته اگر وارد سایتی باشید که دارای "HTTPS" باشد مشکلی نیست و میتوانید رمز عبور هایتان را وارد کنید زیرا رمزنگاری میشوند.
7. لمس نکردن لینک های مشکوک
بسیاری از کاربران تا به حال با کلیک بر روی این نوع لینک ها آلوده به ویروس شده اند. بنابراین هر لینک که میبینید را سریغ لمس نکنید. بعضی از لینک ها میتوانند شما را به سایت های دارای ویروس و بد افزار ببرند. تنها لینک های مطمئن از منابع مطمئن را لمس کنید.
8. بروزرسانی گوشی
گوگل ماهانه بروزرسانی های امنیتی ارائه میدهد و بسته به کمپانی گوشی شما این آپدیت ها به دست شما نیز خواهند رسید (اگر مدت زممانی پشتیبانی نرم افزاری گوشی شما توسط پایان نیافته باشد). همیشه گوشی خود را به آخرین نسخه موجود بروزرسانی کنید. اینبرزورسانی های امنیتی باعث از بین رفتن حفره های امنیتی خواهند شد.
9. نصب آنتی ویروس
اگر تمامی مراحل بالا را انجام دهید و نکاتی که ذکر شدند را رعایت کنید، نیازی به انتی ویروس نخواهید داشت. اما، هیچ گاه امنیت کامل معنایی ندارد و اگر شما میخواهید که امنیت گوشی را از حالت عادی بیشتر کنید میتوانید برنامه آنتی ویروس نصب کنید تا به محض آلوده شدن گوشیتان به ویروس، برنامه آنتی ویروس آن را تشخیص داده و پاک کند.
موفق باشید.
۹۶/۰۴/۰۶