کدام مهم تر است: رم سریع تر، یا رم بیشتر؟
چهارشنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۴۵ ق.ظ
همیشه ارتقای کامپیوتر فعلی شما بسیار به صرفه تر از جمع کردن یک کامپیوتر جدید است زیرا صرفه جویی زیادی در پول و زمان میشود. اما صرفه جویی در پول نیاز به کمی دانش در این زمینه دارد. شما همیشه از اهمیت بالای رم در سرعت کامپیوتر شنیده اید. اما رم بیشتر بهتر است و یا رم سریع تر؟
به چه مقدار رم نیاز دارید؟
شما به مقداری رم نیاز دارید تا بتوانید سیستم را روان اجرا کنید و برنامه ها را باز کنید.
رم در حقیقت یک حافظه کوتاه مدت است که سیستم فایل های مورد نیاز جهت اجرای سیستم عامل و نرم افزار ها و... را در آن میفرستد تا به آنها سریع دسترسی داشته باشد زیرا سرعت خواندن-نوشتن رم بسیار بالاتر از هارد و SSD است. زیاد بودن میزان رم باعث سریع تر اجرا شدن برنامه ها در زمانی است که تعداد برنامه های زیادی باز هستند. در صورتی که میزان کمی رم داشته باشید حین باز بودن تعدادی برنامه سیستم هنگ خواهد کرد.
زمانی که میخواهید یک برنامه را باز کنید و چند ثانیه صبر میکنید تا برنامه باز شود به این دلیل است که سیستم در حال بستن سرویس ها و برنامه های دیگر موجود در رم است تا بتواند برنامه جدید را به رم بفرستد تا اجرا شود.
اگر یک سیستم قدیمی در خانه داشته باشید خواهید دید که در آن سیستم میزان بسیار کمی رم وجود دارد، که شاید تا چند سال پیش پاسخگو بود، اما امروزه به هیچ عنوان جوابگوی نیازهای یک کاربر نیست.
تفاوت بین سرعت و حجم
افزودن به میزان رم باعث کمتر شدن نیاز سیستم به ذخیره کردن فایل های موقت در هارد میشود و بنابر این سرعت سیستم را افزایش میدهد. اما افزودن میزان رم به صورت محسوسی سرعت سیستم را افزایش نمیدهد و تنها برای سیستمی مناسب است که در آن تعداد برنامه های زیادی باز میشوند.
در بسیار از اوقات خرید یک رم با اندازه رم فعلی شما که سرعتش بیشتر از رم فعلی شماست بسیار بهتر از افزودن یک رم دیگر در کنار رم قبلی تان است.
تعدادی ارقام وجود دارند که سرعت رم را مشخص میکنند. اولی میزان پهنای باند است که به معنای میزان داده ای است که در هر لحظه میتواند در رم شما رد و بدل شود. هر چه میزان پهنای باند رم بیشتر باشد دستورات در سیستم سریع تر اجرا میشوند.
دومی فرکانس است که از واحد هرتز برای اندازه گیری آن استفاده میشود. هر میلیون هرتز یک مگاهرتز است.
نکته ای که پس از اندازه مورد نیاز رم باید به آن توجه کنید، فرکانس و پهنای باند آن است.
به چه میزان رم و با چه سرعتی نیاز دارید؟
داشتن رم زیاد برای افرادی که مدام در حال ویرایش ویدیو و صوت به صورت حرفه ای هستند مورد نیاز است. داشتن 8 الی 16 گیگابایت رم برای اجرای چندین نرم افزار حرفه ای در یک زمان کافی است و با داشتن این میزان از رم دیگر نیازی به ارتقای رم تا مدت زیادی ندارید.
اگر شما یک گیمر هستید داشتن یک رم 16 گیگابایت بسیار مناسب است، این در حالی است که یک رم 8 گیگابایتی نیز از پس اکثر بازی ها برمیاید. داشتن رم 32 گیگابایتی به هیچ وجه لازم نیست و به جای این کار رم سریع تر تهیه کنید.
البته این نکته را در نظر بگیرید که تا زمانی که سرعت مادربرد شما کند است سرعت رم هیچ اهمیتی ندارد زیرا در این مواقع رم سریع است اما مادربرد کند است و نمیتواند از تمام سرعت رم استفاده کند. برای مثال یک مادربرد 1333 مگاهرتز، فقط از 1333 مگاهرتز از رم 2000 مگاهرتزی شما استفاده میکند.
نحوه ارتقای رم سیستم
اگر میخواهید رم سیستم خود را ارتقا دهید باید به نکاتی توجه داشته باشید.
ابتدا باید ببینید که چه تعداد اسلات رم دارید. این مشخص میکند که چه تعداد رم میتوانید اضافه کنید. رم های DDR2 تا چهار گیگابایت هستند. رم های DDR3 تا 8 گیگابایت هستند. بنابر این اگر رم 16 گیگابایت DDR3 میخواهید باید از دو رم 8 گیگابایتی DDR3 استفاده کنید.
اگر دو اسلات در سیستم شما وجود دارد، به جای اینکه رم فعلی خودتان را بردارید و یک رم دیگر بر روی سیستم بگذارید، یک رم دیگر در کنار رم فعلی تان بگذارید. داشتن دو رم که جمعا 8 گیگابایت میشوند بهتر از داشتن یک رم 8 گیگابایتی تنها است.
البته اگر در حال جمع کردن یک سیستم از اول هستید و نیاز به 8 گیگ رم در سیستم دارید، به جای استفاده از دو رم 4 گیگابایتی در کنار هم، از یک رم 8 گیگاباتی استفاده کنید. با این کار اگر بعدا خواستید رم خود را 16 گیگابایت کنید تنها کافیست یک رم 8 گیگابایتی اضافه بخرید. اما اگر از دو رم 4 گیگایتی استفاده کرده باشید باید هر دوی رم ها را بردارید و دو رم 8 گیگابایتی بخرید.
سرعت مهم تر است یا حجم؟
داشتن یک رم با حجم بالا از جهاتی مهم تر است. البته این حجم تا حدی تاثیر گذار است و اگر میخواهید رم شما تاثیر بیشتری بر روی سرعت سیستم داشته باشد باید رم سریع تهیه کنید. رم 8 گیگابایت برای اکثر کاربران کافی است، مگر اینکه یک گیمر حرفه ای باشید و یا یک کاربری که کارهای گرافیکی انجام میدهد. موفق باشید.
۹۶/۰۵/۲۵